Nee oma, het werd geen advocaat, maar woordvoerder is minstens even interessant

Ik kan ze niet op de hand tellen, de keren dat mijn oma een pittige discussie afsloot met de woorden: ”Jij moet advocaat worden jij, zo iedereen onder tafel praten”.

Praten is inderdaad iets dat ik heel graag doe en nog het liefst over onderwerpen met een randje, waar ik uren over kan doorgaan. En toch is het geen advocatuur geworden, maar woordvoerder.

“Sorry oma”, ik zal je vertellen waarom.


Shit wat kan ik goed?

Ik durf er voor te wedden, dat iedereen die deze blog leest zichzelf al eens heeft afgevraagd: “Shit,wat kan ik goed?’‘ Wel, ik stel me die vraag (niet overdreven) minstens drie keer in de maand.

Het is iets dat al lang in me zit en waarschijnlijk nooit echt volledig zal weggaan. Liever te bescheiden en low profile dan een bulldozer waar niemand om heen kan, denk ik dan.

En nu denk je, ”Amai, wat een trieste start van een blogpost”, maar ik wil net hiermee starten om aan te tonen dat studeren voor mij nog elke dag een zoektocht is naar identiteit en mijn talenten. Dat de wereld van de advocaten het niet ging worden, dat wist ik wel snel maar oma’s repetitieve zinnetjes over het goed kunnen verwoorden, bleven wel altijd hangen.

”Liesje leerde Lotje lopen” werd één van mijn favoriete tongbrekers

De kick van een publiek

De 9-jarige versie van mezelf koos jaren geleden voor een atypische hobby, dictie. Een sprong in het onbekende, maar in elk geval al goed voor mijn West-Vlaamse tongval.

Dat ik het onbekende zo fijn zou vinden en mijn creatief ei daar zou ontwikkelen, had ik dus nooit verwacht.

“Liesje leerde Lotje lopen” werd één van mijn favoriete tongbrekers en teksten oefenen voor de spiegel deed ik elk vrij moment na school.

Ik zie me daar nog staan op het podium, vol spanning afwachtend tot het licht aanspringt en ik de eerste regels van ‘Spin Sebastiaan‘ moet inzetten. Ook al was het mijn allereerste optreden, die kick van op een podium staan en een publiek, ga ik nooit vergeten. Toen wist ik al, later ga ik ook verhalen brengen.

Van Spin Sebastiaan tot Woordvoerder (in spe)

We zijn iets meer dan 10 jaar verder en hier zit ik dan: een studente woordvoerder met een ongelofelijke liefde voor alles wat met woorden en taal te maken heeft. Op zoek naar het parcours dat op mijn lijf geschreven is. Met een (toch nog) bang hartje maar ontzettend veel zin om de woordvoerder wereld te ontdekken.

Of ik ergens echt in uitblink, durf ik nog steeds niet zeggen maar wat Sebastian de spin en de kick van het podium mij wel hebben geleerd is dat je moet springen en vooral doen wat je graag doet.

En dat, liefste oma, is waarom ik geen advocaat maar woordvoerder word.

Omdat ik graag vertel, schrijf en kick van een publiek.

Carels Photography

Georges Vermast

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *