2019…het jaar waarin ik besliste om communicatiemanagement te studeren opThomas More. Geen weet over wat de toekomst mij zal brengen of wat ik nu echt graag wil. Veel onbeantwoorde vragen had ik, maar tegelijkertijd ook veel goesting. Goesting om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk en die goesting groeide meer na het vak Public Relations. Er is geen betere manier om dingen te leren, dan die effectief uit te oefenen in de praktijk. En dat is wat ik gedaan heb door te solliciteren bij Student Kick-Off.

Student Kick-Off, wat is dat?

Student Kick-Off is het grootste ééndagsfestival van Vlaanderen. Jaarlijks komen zo’n 30.000 studenten van verschillende steden naar het evenement om de Gentse sfeer op te snuiven. En natuurlijk ook om te feesten… Samen met een team van 70 enthousiaste studenten wordt het festival van A tot Z voorbereid. De slogan luidt dan ook: “Door studenten, voor studenten”.

SKO PR team 2021

Mijn takenpakket

Ergens rond maart 2020 kreeg ik het telefoontje dat ik geselecteerd was om de rol als persverantwoordelijke op mij te nemen. Mijn enthousiasme uitte zich door de telefoon. Dit is de uitgelezen kans om al mijn theorie van in de lessen toe te passen in de praktijk en alles tot leven te zien komen. Mijn taken bestonden er vooral uit om persberichten, persuitnodigingen, blogteksten en webteksten te schrijven en nog zoveel meer.

Enkel uitdagingen…

Niet alles verliep zonder slag of stoot. De meeste voorbereidingen gebeuren een week op voorhand. Dan wordt het belangrijkste persbericht uitgestuurd en is het mijn taak om zoveel mogelijk pers op het evenement te krijgen. Ik moet zeggen dat het toch wel een zeer lastige taak was om verschillende pers op voorhand te overtuigen. Veel last minute calls werden gedaan en veel mailtjes werden verstuurd met vaak weinig tot geen respons. Maar eind goed al goed. Er is redelijk wat pers komen opdagen en ik kan toch wel trots zijn op mezelf met dat ik vtm en vrt heb kunnen strikken.

Mijn learnings

Na een intensieve rit met heel wat late uurtjes kan ik toch met een brede glimlach terugkijken. Een ervaring om U tegen te zeggen en eentje die ik zeker opnieuw ga doen. Ik moet wel toegeven dat het vaak zoeken was naar hoe ik alles moest aanpakken, maar uiteindelijk is het wel gelukt. Op tijd beginnen is zeker een must en vragen stellen! Iets dat ik iedereen wil meegeven. Naast een topeditie heb ik er veel ervaring opgedaan en heel wat nieuwe mensen leren kennen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik blij ben dat ik deze kans heb gekregen en met beide handen heb vastgenomen.

Cleymans & Van Geel op Student Kick-Off Gent 2021

“Bedankt voor het zalig feest!! Hadden wij studenten echt nodig na meer dan een jaar coronatijd!!!
– Student (19)

Zelf interesse om deel uit te maken van de organisatie en je hande uit de mouwen te steken? Houd dan zeker de instagrampagina van Student Kick-Off in de gaten 👀. Ook als er vragen zijn of suggesties kan je mij altijd contacteren.

xoxo

Oyinda

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *