5 Vooroordelen over woordvoerders

Woordvoerder interview voorbeeld Sarah DG

Ik ben sinds enige tijd weer single en besloot mijn kans te wagen op Tinder. I know… I know… Niet de sterkste keuze. Maar dat is niet het punt. Al snel krijg je de vraag: “en wat studeer je?” voorgeschoteld. Ik antwoord dan altijd dat ik dit jaar zal afstuderen als woordvoerder in de opleiding communicatiemanagement. Dan komt het meestal al: ‘oh een vlotte babbelaar dus’. Maar is dat wel echt zo? Zijn alle woordvoerders vlotte babbelaars?

‘Jij kan het goed uitleggen zeker?’

Als ik een euro kreeg voor iedere keer dat ik deze opmerking hoorde, dan kon ik 20 chicken nuggets kopen in de McDonald’s. En dat is niet zoveel, want ik ben niet zo’n vlotte babbelaar, zelfs eerder een socially awkward person. Ik zie spontaan vraagtekens verschijnen rondom jullie oren. I know… wat doe ik dan in deze opleiding? Mensen die mij kennen, zullen mij ongetwijfeld omschrijven als een spraakwaterval. Toch ben ik eerder een introvert persoon, die het moeilijk vind met vreemden te praten. Gek toch?

‘Ben jij dan die persoon die we op de televisie zien?’

Nee oma, Ik ben geen Sara Vercauteren of Jan Pieter Boodts. Het nieuws hoef je dus nog niet op te nemen. Vaak worden CEO’s of managers opgeleid om zelf het woord te voeren. Moest er dan toch een woordvoerder op televisie komen gaat dat vaak niet een jong snoterkopke zijn zoals ik, maar een meer ervaren woordvoerder. Vaak zullen woordvoerders wel helpen deze boodschap te schrijven.

‘Breng jij alleen maar slecht nieuws?’

Nee, gelukkig niet. Ook jubileums, product lanceringen en veel andere positieve boodschappen verschijnen vaak in het nieuws. Denk aan de lancering van de nieuwe iPhone en veel meer. Wij brengen zelfs liever positieve boodschappen naar buiten.

Amai, das schoon zo’n 9-5 jobke.

Dankjewel! Dat vind ik ook, maar jammer genoeg is het dat niet. Tijd stopt nooit, wat betekent dat er op ieder moment van de dag of nacht iets kan gebeuren waarvoor jij je bed uit moet. Van een schandaal dat je snel de wereld moet uithelpen tot het inspelen op een anders nieuwsfeitje. Denk daarbij aan de goede marketingstrategieën van Bol.com. Begrijp me niet verkeerd, I signed up for this, maar het is toch iets om in je achterhoofd te houden.

Dan zult ge ook wel goed verdienen, zeker?’

Money, money, money, it’s so funny. In a rich mans world. Jammer genoeg valt er niet veel geld te verdienen, of toch niet als een beginnend woordvoerder. Op die grote centjes zou ik dus niet teveel wachten, moest je woordvoerder willen worden.

Vond je nog een typefout ergens? ‘t Is nie waar he. Laat het me dan snel weten en dan trakteer ik op chicken nuggets. Welk vooroordeel hoor jij het meest? Laat het me zeker weten. Denk je ‘dju das een toffe Limburger, voeg me dan zeker ook toe op LinkedIn. Tot ziens!

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *