5 tips voor het schrijven van een krachtig artikel

Wil je graag nieuwsartikels schrijven, maar geen idee hoe? Dan is deze post “the one for you”.

Een artikel schrijven, kan soms geen simpele opdracht zijn. Maar maak je geen zorgen, met deze 5 tips heb jij zo meteen een top artikel neergepend. Deze 5 tips heb ik meegekregen tijdens een expert class van Mediahuis. Laat je ergens rustig neerploffen en geniet van deze 2 minuten vol leesplezier.

Clickable titel

Het bedenken van een goede titel voor je artikel, is zeer belangrijk. De titel is namelijk het eerste wat de lezer zal zien. Het is van belang dat je ervoor zorgt dat deze clickable is. Het moet de lezer uitnodigen om verder te lezen. Je gebruikt best maximaal 60 tekens in de titel van je artikel.

Opmerkelijk vooraan

Als je begint met het schrijven van je nieuwsartikel, ga je best even na wat er belangrijk is. Je start met deze informatie. Zo weet je publiek meteen waarover het gaat en blijven ze geboeid om verder te lezen.

Tegenwoordige tijd werkt altijd

Gebruik standaard de tegenwoordige tijd in je artikel. Zo heeft de lezer het gevoel dat hij wordt meegezogen in het verhaal. Dit geeft het gevoel dat het net gebeurd is. Als je de verleden tijd gebruikt, komt het artikel minder interessant over en voelt de lezer zich ook minder betrokken.

Uitgaan van nul voorkennis

Bij het schrijven van je artikel moet je ervan uitgaan dat de lezers niets weten. Geef dus altijd wat extra uitleg over de onderwerpen of personen dat je aanhaalt in je artikel. Als je in het artikel bijvoorbeeld een quote van iemand gebruikt, vermeld dan zeker wie deze persoon is.

Het oog wil ook wat

Gebruik sterke beelden in je artikel. Dit is veel aangenamer voor de lezers ter afwisseling van een lange blok tekst. Zet jouw tekstuele informatie dus om in beeld. Je kan afbeeldingen gebruiken maar ook video’s, infographics,…


Zie zo, hopelijk zijn jullie wijzer geworden door deze 5 tips en zullen ze van pas komen als je een artikel moet schrijven.


Tot de volgende!


XXX Marie-Delphine

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *