Help! Hoe krijg ik de stage van mijn dromen?

Het is zover. Na lang wachten mag je eindelijk solliciteren voor de stage van je dromen. Je wilt het nu al zo lang en eindelijk krijg je de kans om deze wens te vervullen. Maar hoe overtuig ik mijn potentiële baas dat ik dé werknemer ben die hij zoekt?

Overtuigende mail

gif

Alles begint bij het opstellen van een overtuigende mail. En nog specifieker, bij de titel van je mail. Met een krachtige en sprekende titel, overtuig je je lezer om verder te klikken en de rest van je mail te lezen. Indien dit niet het geval is, zal de mail al snel genegeerd worden of al meteen in de ‘prullenbak’ worden gegooid. Wees dus creatief en probeer de nieuwsgierigheid van de lezer te prikkelen.

Goed, de lezer heeft op je mail geklikt. Je bent één stap dichter bij je droomstage. Vervolgens is het ook belangrijk dat de inhoud van je mail zelf ook goed zit. Door op een enthousiaste manier jezelf voor te stellen en subtiel reeds enkele skills naar voren te brengen, bevorder je je kansen op je droomstage. En dan hop, verzenden!

Indrukwekkende CV en portfolio

Nee wacht nog even! In de bijlage van je mail, verwerk je uiteraard ook je CV en portfolio. Een tip voor een goede CV is om deze in de huisstijl van je merk/organisatie waar je stage wilt lopen, te maken. Hierdoor toon je dat je moeite hebt gedaan en kan je op een creatieve manier hun kleuren en stijl toepassen.

Maar je eigen stijl hierin verwerken is ook zeker een pluspunt. Zo weet je toekomstige baas meteen welke stijl jij leuk vindt en hoe je werk vormgeeft. De combinatie van beide is dus de key. Ook het vermelden van je skills en vaardigheden is een must. Zo maak je misschien het verschil tussen jou en je concurrent.

Een portfolio is uiteraard ook een niet te vergeten aspect als je het mij vraagt. Nog meer dan bij een CV kan de lezer nu zien hoe jij je werk schrijft, vormgeeft en samenvoegt.

Je krijgt de kans je werk te laten zien waar je zo lang aan gezweet en gezwoegd hebt. Met een indrukwekkend portfolio kan je er meteen uitspringen. Dit kan dus zeker de bepalende factor zijn of jij op sollicitatiegesprek mag of niet.

Knallend sollicitatiegesprek

Zo, het moeilijke deel zit erop. Je hebt een sollicitatiegesprek kunnen vastkrijgen. De laatste kans om jezelf in de kijker te zetten en alles te tonen wat je in je mars hebt. Hierbij is het belangrijk dat je jezelf bent en blijft MAAR ook dat je goed voorbereid bent.

Laat die creatieve duizendpoot van op je CV zijn/haar werk doen en verbaas ze met je communicatie skills. Bereidt vooraf enkele basisvragen voor zodat je min of meer weet wat te zeggen.

Met voorbereiding bedoel ik niet vanbuiten geleerde tekst opzeggen. Maar wel dat je hierdoor een mooi, vlot en gestructureerd verhaal kan vertellen zodat je je gesprekspartner mee hebt en snapt wat je bedoelt.

Zo, je bent nu helemaal klaar om die droomstage te scoren. You can do it!

(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *