Hopla. Hoe fiks jij een interview met een BV? Ik geef jou 5 tips. “Da’s veel te moeilijk, dat lukt me toch nooit.”, nonsens. Het klinkt moeilijker dan dat het is. In mijn eerste jaar Communicatiemanagement verwachtte ik nooit dat ik nu, twee jaar later, de kans krijg om een BV te interviewen. Let’s fiks it!


Foto setting podcastmateriaal
Copyright – Amber Michiels Photography

In april 2021 lanceerde ik mijn eigen ‘Podcast Hoe is’t’ voor jongeren en studenten over hoe het is om een professional in het werkveld te zijn. Een gewone schoolopdracht wordt een eigen project en later zelfs met een eigen team. 11 afleveringen later is dit mij gelukt. Mijn eerste podcastaflevering met een BV door deze 5 tips:

#1 – Zoek de juiste BV voor jouw doel

Wil jij iemand interviewen, maar weet je niet waar te starten? Kies eerst een onderwerp én een doel voor jouw interview. Zoek daarna de juiste BV met de juiste doelgroep die een meerwaarde geeft aan jouw interview en jouw doelgroep. Matcht de BV met jouw onderwerp en jouw doel? Dat is een eerste stap in de goede richting!
“Het gaat er niet om wie je bent, maar om wie je kent.”
– Geert Van den Eijnden

#2 – YONO, You only need one

Je kent jouw doel en je weet welke BV, maar weet je niet waar te zoeken? You only need one. Je hebt maar één iemand, één tussenpersoon nodig om een BV te bereiken. Doe research. Kijk of er iemand van jouw vrienden of kennissen is die de BV kent of via via iemand die geconnecteerd is met de BV. Is je kennis of je vriend(in) een tussenpersoon? Stuur een berichtje en wie weet kan je via via een interview regelen. Een BV volgde toevallig een vriend van me op Instagram. Hierdoor lukte het me om via mijn vriend deze BV een privébericht te sturen, want “Het gaat er niet om wie je bent, maar om wie je kent.”, een quote die onze docent Geert Van den Eijnden vertelde tijdens één van de Expert Classes op school.

#3 – Trek je stoute schoenen aan

Toch geen tussenpersoon of geen kennis? Trek je stoute schoenen aan. Zoek de contactgegevens van de BV op. Stuur hem/haar/X zelf een mail, een bericht via Instagram, Facebook, LinkedIn en andere sociale mediakanalen. Proactief actie ondernemen speelt alleen maar in je voordeel, want een ‘nee’ heb je, een ‘ja’ kan je krijgen. Durf.

#4 – Gebruik de juiste kanalen

Lukt het jou maar niet om de BV te bereiken? Misschien past de gekozen BV toch niet zo goed bij jouw doel, heeft de BV niet de juiste doelgroep of gebruik je niet de juiste manier om hem/haar/X te bereiken. Volg de BV op alle social mediakanalen en kijk op welk kanaal hij/zij/x het actiefst is. Via Instagram beland je hoogstwaarschijnlijk in de ‘spambox’, maar wie weet antwoordt hij/zij/x wél op je mail of via Facebook. You never know.

#5 – Blijf proberen en contacteren

Een BV interviewen, toch nog iets te vroeg voor jou? Interview dan eerst een vriend, een kennis of iemand anders uit je omgeving. Zo krijg je meer zelfvertrouwen. Let op! Je krijgt niet elke keer een positieve reactie terug of überhaupt een reactie… Maar blijf proberen en geef niet op!

Benieuwd naar welke BV ik voor mijn ‘Podcast Hoe is’t’ interviewde?

Ontdek welke bekende Vlaming ik tijdens de 12de podcastaflevering interviewde op Spotify en Apple Podcasts.

Hoe is’t om een professional in het werkveld te zijn? Volg de verhalen op InstagramFacebook en ontdek ervaringen uit het werkveld!

Foto interview twee personen
Copyright – Amber Michiels Photography

Zo. Nu dat je deze 5 tips hebt, hoop ik binnenkort een interview van jou met een bekende Vlaming te lezen of te beluisteren.

Heb je nog vragen of bedenkingen? Contacteer me gerust en ik help je graag.

Emma Scheyvaerts

(Visited 79 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *