Vrijdag 1 oktober kreeg ik het privilege om een echte persconferentie bij te wonen en ik neem jullie mee achter de schermen.

De persconferentie ging over de heropening van de gerenoveerde Duffelse bibliotheek. Het event ging van start om 11u, maar ik werd door Lili Stevens (eerste schepen van Duffel) uitgenodigd om rond 10u te komen om het interview van RTV bij te wonen.

Bij aankomst moest ik mijn uitnodiging laten zien die ik via mail had ontvangen. Toen ik eenmaal binnen was, stond er een podium klaar waar er achteraf een woordje uitleg gegeven werd en stonden er stoelen voor de genodigde pers. Bij aankomst van RTV werd er eerst een interview gedaan met Sandra, de coördinator van de bib en daarna was het aan de schepen Lili Stevens.

Ik mocht deze bijwonen en de éénmansploeg die kwam filmen helpen met het kiezen van een goede setting. De burgemeester van Duffel, Sofie Joosen, was natuurlijk ook aanwezig.


Ikzelf mocht figureren voor de reportage die later op de avond op de televisie te zien was. Benieuwd? Klik hier om het artikel en de reportage te bekijken.
Na het woordje uitleg voor de pers, was er tijd voor vragen, zoals: ‘Wat was de kostprijs?’, ‘Wanneer wordt de bib opengesteld voor het publiek?’ en werd de persmap met persbericht en extra uitleg uitgedeeld.


Ik vond dit echt super interessant om mee te maken. Na deze dag heb ik wel echt geleerd en ondervonden dat het belangrijk is om te durven. Durf te vragen, durf mensen contacteren, want enkel op deze manier ga je spectaculaire momenten meemaken en zo kan je beginnen te netwerken!
Op het einde van de conferentie praatte ik nog na met twee journalisten en met de burgemeester. Natuurlijk gingen we ook samen op de foto om deze speciale dag zeker niet te vergeten!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *