Vandaag de dag is influencer marketing heel populair in de communicatiewereld en het is ondertussen ook al enorm geëvolueerd. Waarom het zo goed werkt vind je hier. Sommige influencers hebben meer impact dan anderen. In deze blogpost geef ik je 3 tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een influencer voor jouw campagne. Hiervoor blik ik terug op een gastles van Margot Feiner, head of influence bij Ogilvy Social.Lab.

Tip 1: Kies iemand die authentiek is en geschikt is voor jouw doelgroep

Authenticiteit is enorm belangrijk. Wanneer een influencer geen oprechte content deelt zal het publiek het vertrouwen verliezen. Daarom is het belangrijk dat je bij het kiezen van een influencer gaat voor iemand die volledig achter je merk staat en niet doet alsof. Laat een Apple gebruiker bijvoorbeeld geen Android product promoten. Een influencer moet ook jouw doelgroep kunnen bereiken. Ken je doelgroep en kies wijs.

Tip 2: Kies iemand die een hoge engagement rate heeft

Engagement betekent de interactie en de relatie met volgers. Als een influencer 10k volgers heeft en gemiddeld maar 200 likes per foto krijgt, dan is het verschil enorm groot is en klopt de verhouding niet. Dit noemen we een lage engagement rate. Een andere verklaring voor lage engagement rate is dat de influencer volgers heeft aangekocht. Dit is een no go! Werk nooit samen met een influencer die volgers koopt.

Wanneer de verhouding wel klopt heeft de influencer een hoge engagement rate en kunnen we er van uit gaan dat deze influencer voor een positieve engagement en samenwerking zal zorgen.

Tip 3: Gebruik meerdere kleine influencers in plaats van één grote influencer

Micro-influencers zijn relatief kleine influencers en hebben tussen 5000 en 100 000 volgers. Vanaf iemand meer dan 100 000 volgers heeft, spreken we over macro-influencers. Je kan beter 5 micro-influencers inschakelen dan één macro-influencer. Waarom? Wanneer je 5 micro-influencers inschakelt zal je meer consumenten bereiken dan met één macro-influencer en dat met hetzelfde budget.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *