7 inzichten om mee te nemen naar jouw toekomst!

1 // “Laat niets of niemand je tegenhouden”

Docenten en ouders zijn er om je te sturen en advies te geven bij het doorhakken van moeilijke knopen MAAR niet om beslissingen te maken in jouw plaats of te bepalen hoe jouw toekomst eruit moet zien! Laat je inspireren door hun raad en ervaring maar bewandel het pad dat je ZELF kiest.

(Soms moet je durven zeggen: “F*ck jullie mening”.)

2 // “You’re so young!”

Wanneer je de 20 passeert lijkt het “echte leven” zo ongelofelijk dichtbij. Er komen verantwoordelijkheden en verwachtingen op je af en dat is soms angstaanjagend. Weet dat de drempel tot het professioneel werkveld niet meer zo groot is als je denkt. Dit ga je merken tijdens je stage.

(Toi toi!!)

3 // “Onderschat je eigen kunnen en kennis niet!”

Keuzes die nu zo groot lijken alsof de wereld ervan afhangt, zijn achteraf gezien niet zo doorslaggevend als je dacht op het moment dat je ze moest maken. Pieker dus niet te hard over bijvoorbeeld je afstudeerrichting of stagebedrijf. Wat het ook wordt of wat je ook kiest, je leert overal en altijd iets.

It always seems impossible until it’s done

– Nelson Mandela

4 // “Het feit dat je soms geen idee hebt van waar je mee bezig bent of naartoe wil, is een kracht”

Leer met dat gevoel omgaan van: ‘I have no f*cking clue what I’m doing’ en haal er plezier uit. Laat toevalligheden op je pad komen. Probeer dingen en haal er plezier uit, experimenteren is zoveel meer waard dan presteren.

5 // “Stel jezelf in vraag, opnieuw en opnieuw”

Alles begint met jezelf af en toe in vraag te stellen. Dat zijn volgens mij de grootste leermomenten en daar gaat je persoonlijke groei zich bevinden. Leer jezelf kennen en groei als persoon, elke dag opnieuw.

gif

6 // “Werk niet altijd volgens het boekje. Probeer, faal en probeer opnieuw!”

Kijk eens op ander manieren naar bepaalde situaties. Zet het eindresultaat uit je hoofd en focus op het proces ernaar toe. Ontdek het plezier in wat je doet. Daar leer je meer uit dan het van de eerste keer goed te willen doen.

7 // “Nadat je bent afgestudeerd komt de ‘quarterlife crisis’, het en wat nu-gevoel”

Dit overkomt iedereen, IE DE REEN. Laat het op je afkomen en volg je buikgevoel ten volle.

#yougotthis #yeswecan

Karo Verstraeten – 3Com WV 2021-2022 – Zin naar meer? https://verstraetenkaro.wixsite.com/karo-verstraeten

gif
(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *