Door de druk, stress en overflow van informatie waar journalisten dagelijks mee kampen is het niet altijd even makkelijk om een sterke band met hen op te bouwen. Toch is hier een makkelijke oplossing voor: leer de journalist kennen. Bouw relaties op en wordt een échte partner voor journalisten door de onderstaande vijf tips te lezen.

Typewriter Cover

1. Wees empathisch ❤️

De waarde van empathie wordt vaak door velen onderschat. Toch is dit dé manier om een sterke band op te bouwen met journalisten op een oprechte manier. Vraag hem/haar wanneer je belt ‘Heb je tijd?’, ‘Alles oké, maar echt?’. Dat kan een journalist die dagelijks onder druk staat deugd doen om zijn hart eens te luchten.

2. Laat regelmatig van je horen

Enkel persberichten uitsturen bij de lancering van nieuwe producten of events is niet voldoende als je hoog op een journalist zijn lijstje wilt scoren. Door op regelmatige basis (nieuwswaardige) persberichten te sturen hoe herkenbaarder je wordt onder journalisten. Ga ook niet overboard, je hoeft hem/haar niet te stalken.

gif

3. Less is more

Contacteer journalisten enkel als je een verhaal hebt en zoek de persoon die er het meest geïnteresseerd in is. Begrijp de expertise van de journalist die je contacteert. Zorg ook dat je goed voorbereid bent en pitch je verhaal kort en krachtig bij de journalist. Wil je extra goed scoren bij de journalist? Heb je mail en persbericht in bijlage dan al klaarstaan zodat hij/zij minder werk heeft en je het direct kan doorsturen. (Zo vergoot je de kans dat hij/zij ermee aan de slag gaat)

4. Kies de tijd goed 🕐

Het is belangrijk om te weten hoe ‘a day in the life’ eruit ziet van de journalist. Journalisten zijn immers bezige bijen, kies het moment waarop je hen contacteert dus goed.

gif

“Journalisten: de goeden hebben geen leven, de slechten hebben geen werk.” – Wim Kan

Sommige journalisten kennen rustige momenten doorheen de dag. Bij sommigen is dat in de voormiddag en bij anderen in de namiddag. Door hen te leren kennen weet je hoe hun dag ingedeeld is en wanneer je best belt om je nieuws te pitchen.

5. Exclusiviteit

Eén van de meest waardevolle dingen voor een journalist zijn exclusieve verhalen. Journalisten scoren namelijk graag scoops. Je bouwt een sterke band op met de journalist wanneer hij de eerste is die het nieuws mag brengen.

gif

Ziezo! Dit waren alvast vijf tips om een échte partner te worden voor een journalist. Benieuwd naar meer? Neem dan snel een kijkje naar mijn andere blogposts! https://aleksandramks1.wixsite.com/aleksandramaksimovic – Aleksandra 💖

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *