Marie De Clercq is 26 jaar oud en studeerde enkele jaren geleden af aan de Thomas More-hogeschool als woordvoerder in spe. Sinds enkele maanden werkt ze bij de Brandweer Zone Antwerpen, als communicatiedeskundige. Ik kwam met haar in contact tijdens mijn zoektocht naar een stageplaats. 

In deze blogpost mag ik dan ook het fantastische nieuws brengen dat Marie vanaf november 2020 officieel een van de woordvoerders van de Brandweer Zone Antwerpen is. Hieronder lees je een exclusief interview met de kersverse woordvoerster.

Hoe ben je bij de Brandweer van Antwerpen terechtgekomen?

Door mijn stage bij de Antwerpse politie was ik al vaak in contact gekomen met de brandweer. Via hun socials ben ik op de vacature gebotst en ik heb er voor gesolliciteerd. Na een lange, moeilijke sollicitatieprocedure had ik dan eindelijk de job.

Wat vind je het allerleukste aan je job?

Het allerleukste aan mijn job is dat elke dag anders is. Dat klinkt erg cliché, maar dat is echt zo. Je bent bezig met je normale werk en plots komt er een grote interventie binnen waardoor het ook bij de communicatiedienst alle hens aan dek is.

Hoe ziet een doorsnee werkdag er bij jou uit?

Een doorsnee werkdag is eigenlijk altijd wat anders. Er kan altijd iets tussen komen. Mijn dagen vullen zich vooral met verschillende communicatieprojecten, de sociale media onderhouden, interne communicatie en dan vanaf volgende week natuurlijk ook woordvoering!

Was dit een droom om ooit zelf een woordvoerder te worden?

Mijn plan was om eerst een aantal jaar mee te draaien in verschillende organisaties om te proeven van het communicatievak. Maar dan botste ik op de vacature bij BZA. Die kon ik moeilijk laten schieten. Dus nu ben ik al woordvoerder, op mijn 26ste. Iets vroeger dan gepland, maar dat is helemaal oké.

Wat verwacht je van je job als woordvoerder?

Dat weet ik nog niet zo goed. Wat ik wel weet, is dat ik een andere levensstijl zal moeten hebben. Op tijd gaan slapen, altijd bereikbaar zijn, geen glaasjes wijn meer drinken. Want als je van wacht bent, moet je altijd en overal fris en

monter staan. En dat liefst binnen het uur.

Heb je nog een gouden tip voor toekomstige woordvoerders?

Je moet je “verhaal” echt goed kennen voor je iets vertelt aan een journalist. Jij bent het uithangbord voor je organisatie. Bereid een antwoord voor en zorg ervoor dat je antwoord klopt. Het is geen schande om te zeggen: “Ik bel je binnen 5-10 minuten even terug.”.

Graag nog meer weten over Marie?

Neem dan een kijkje op haar LinkedIn pagina of stuur haar gewoon een berichtje!

Ik ben alvast erg blij dat ik Marie mocht leren kennen!

Evi Hofmans
Originele blogpost

(Visited 246 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *